Het Dekker's Hoeve team stelt zich graag even aan u voor.

Het team bestaat uit vier eigenaren. Centraal staat het echtpaar Fee Jordans en Piet Hooijmans. Zij zijn doorgewinterde horeca ondernemers. Meer dan 20 jaar runden zij eethuis Splinter in Leiden, een knus eethuis waar uitsluitend gebruik werd gemaakt van biologische ingrediënten. Het eethuis werd een begrip in Leiden en er kwamen veel vaste klanten. De twee andere leden van ons team, Elkie Jordans (de zus van Fee) en Ted Hooijmans (de tweelingbroer van Piet), hielpen vaak mee in de Splinter. Daar raakten zij enthousiast over de biologische keuken en het horecawerk.dekkershoeve crew

Eethuis Splinter was echter erg klein en niet zo gunstig gelegen. Fee en Piet waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zoals dat zo vaak gebeurt in het leven, kwamen zij bij toeval in de Dekker's Hoeve terecht. Op een condoleance van de vader van een vriendin werden ze daar uitgenodigd voor een broodtafel. Fee en Piet waren nog nooit binnen geweest. Wel kenden ze de omgeving, de kinderboerderij was al vaak bezocht met de kinderen. Toen Piet onder de indruk van het mooie gebouw verzuchtte: "Zoiets zou ik nou graag willen runnen", hoorde een kennis, die weer toevallig in de Dekker's Hoeve werkte, dit. Zij antwoordde nuchter: "Wat let je, het staat te koop"........ Zo raakte de bal aan het rollen.....

Fee en Piet hadden geen zin om nog langer slechts met zijn tweetjes een bedrijf te leiden. Ze wilden de verantwoordelijkheden delen. Zo kwamen ze erop om Elkie en Ted te vragen mee te doen. Elkie was ook net op een breekpunt in haar leven: al bezig om een carièreswitch te maken richting ondernemerschap en net gebroken met een lange relatie. Ze had alle tijd en energie om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze had net een managementopleiding voor het leiden van een Natuurvoedingswinkel afgerond. Verder kookte ze altijd al graag voor grote groepen, zo kookte ze al jaren voor het actieteam van Greenpeace.

Ted hielp al jaren graag mee in eethuis Splinter, dus toen Fee en Piet hem vroegen, zei hij direct ja. Ted heeft gelukkig nog andere inkomsten, dus hij hoeft niet van de Dekkershoeve te leven. De Dekker's Hoeve is voor Ted dus meer een hobby, maar hij staat zijn mannetje achter de bar en weet van aanpakken! Dankzij zijn technische achtergrond kan hij veel reparaties in de Hoeve zelf uitvoeren.

Intussen runnen we de Dekker's Hoeve alweer dertien jaar! De eerste tijd moesten we als team uiteraard leren intensief met elkaar te werken. Maar we weten intussen precies wat we aan elkaar hebben en kunnen op ieders specifieke talenten volledig vertrouwen. Fee is meestal onze gastvrouw; zij voelt de dynamiek van een groep feilloos aan en weet precies waar er wat nodig is. Ze is een groot organisatietalent die zelfs de meest ingewikkelde bruiloftsfeesten met veeleisende bruiden als een geoliede machine laat draaien. Piet weet als slagerszoon precies hoe je een goed stuk vlees klaarmaakt. Daarnaast is hij ons financiële brein. Op Piet kunnen we feilloos vertrouwen als het om de cijfertjes gaat. Elkie is de draaiende motor achter de schermen. Ze kookt en bakt de sterren van de hemel. Haar appeltaart is inmiddels wereldberoemd! Dankzij haar werkervaring in complexe organisaties weet ze zich prima uit te drukken op papier. Zij is ons PR/publiciteit-talent. De website en het klantencontact via email zijn aan haar prima toevertrouwd. Voor Ted is de Dekker's Hoeve niet zijn dagelijkse werk, maar als teamlid is hij zeker niet minder waard. Zoals je dat alleen bij eeneiige tweelingen ziet, vormen Piet en Ted een hecht team. Samen geboren en getogen in Leidschendam zijn ze van onschatbare waarde in het contact met de gemeenschap om ons heen. Het is zeldzaam als er op een partij eens geen bekende van ze aanwezig is. De vraag: "Ben jij er een van de melkboer of de slager?" horen we erg vaak! (Er zijn dus twee familietakken Hooijmans in Leidschendam, een slagersfamilie en een melkboerenfamilie).

We zijn nog steeds erg trots op dit mooie gebouw waar wij ons de eigenaren van mogen noemen. Het staat nog steeds op de originele eikenhouten palen uit 1760! Van een wat ingedut, tradtioneel partycentrum hebben we de Dekker's Hoeve omgetoverd tot een dynamisch bedrijf. We maken alles zelf klaar in eigen keuken en behandelen onze klanten als onze gasten. In alles is duurzaamheid ons uitgangspunt. En wat is de omgeving toch mooi! Als we eens zelf uitrusten op ons terras met uitzicht op de molen en het ooievaarsnest verzuchten we vaak: "wat is dit toch een unieke plek, en wat is het toch bijzonder hoe we hier terecht zijn gekomen...."

We hopen dat u zich ook thuis zult voelen op onze Hoeve, u bent van harte welkom! Mocht u nog meer van ons willen weten, schroom het niet ons te vragen!

Met warme groeten,

Het Dekker's Hoeve team:

Fee Jordans, Elkie Jordans, Piet Hooijmans en Ted Hooijmans