DE DEKKER'S HOEVE IS DUURZAAM!

Het is wel een beetje een modewoord, duurzaamheid, maar binnen het team van de Dekker's Hoeve is dit toch al bijna 25 jaar vanzelfsprekend. Fee en Piet, het echtpaar in ons team runden voorheen Eethuis Splinter in Leiden. Daar werd uitsluitend gebruik gemaakt van biologische producten. Bovendien was er ook veel aandacht voor de individuele wensen van de klanten. Fee's zus Elkie heeft jaren bij Greenpeace gewerkt en als vrijwilliger voor het actieteam biologisch gekookt. Piet's tweelingbroer Ted heeft vele jaren meegewerkt in Eethuis Splinter en is daar zeer enthousiast geraakt over duurzaam ondernemerschap.hetbiologischevoedsel

Na de overname van de Dekker's Hoeve in 2007 zijn dit nog steeds de vaste uitgangspunten.  We maken bijvoorbeeld zoveel mogelijk gebruik van biologische ingredienten. Deze zijn immers minder belastend voor het milieu en smaken ook nog eens extra lekker. Bovendien bereiden we alles zelf in onze eigen keuken. De huzarensalade begint bij ons echt met verse biologische aardappels, die we zelf schillen en koken. De inmiddels beroemde appeltaart komt uiteraard ook uit onze eigen oven. We maken ons eigen vruchtenijs met uitsluitend verse biologische slagroom en biologische jam.

Dankzij onze duurzame inslag konden we de financiering voor de Dekker's Hoeve regelen bij de Triodos bank. Een echte duurzame bank die als voorwaarde wel stelt dat de bedrijfsvoering ten minste voor 50% biologisch is. Een voorwaarde waar we graag aan voldoen! De Triodos bank financieert bijvoorbeeld ook alle Ekoplaza winkels en veel sociale en culturele instellingen:

http://www.triodos.nl

Duurzaamheid bestaat niet alleen uit het gebruiken van duurzame producten. We geloven ook in menselijke duurzaamheid.  We zien onze klanten als onze gasten en we doen ons best om hen zich thuis te laten voelen in onze mooie hoeve. We vinden het vanzelfsprekend om alle wensen van onze klanten zoveel mogelijk in vervulling te doen gaan. Dat geeft hen een goed gevoel, maar ons zeer zeker ook. We zijn dit bedrijf echt niet begonnen om alleen maar geld te verdienen.  Het mag nooit ten koste gaan van de service die we bieden. Zo hopen we dat onze klanten en hun gasten een positieve ervaring hebben in de Dekker's Hoeve en zo anderen over ons vertellen. En onze aanpak werkt! We hebben al vele positieve reacties en complimenten gekregen van onze tevreden klanten. Ze gunnen ons dan ook echt de opdracht voor hun partij.

Wij op onze beurt gunnen graag kleine regionale ondernemers onze orders. Veel producten zijn biologisch, of anders ten minste puur natuur en vers gemaakt, zonder toevoegingen. Onder onze vaste leveranciers zijn:

Biologische droogwaren en verse groenten van BD Totaal: http://www.bd-totaal.nl/

Biologisch vlees van de Groene Weg: http://www.degroeneweg.nl/

Biologische wijn van Noordman wijnimport:http://www.noordmanwijn.nl/

Biologische Illimani koffie van El Alto :http://www.elalto.nl

Van Kleef jenevers: http://www.museumvankleef.nl

We schenken verschillende biologische speciaalbiertjes van de Utrechtse brouwerij de Leckere:http://www.deleckere.nl

De Dekker's Hoeve is een van de weinige "groene" partycentra in Nederland. En daar zijn we best trots op. We dragen graag ons steentje bij aan een duurzame wereld waar het goed en groen toeven is. Onze mooie moeder aarde geeft ons prachtige ingredienten die we met veel plezier bereiden tot heerlijke buffetten, lunches, brunches, high tea's en diners in de Dekker's Hoeve!